Hírek

Halloween napok a Buda Gourmet Bistroban

Halloween napok a Bistroban 2017. október 28 - november 1. között.

 

Korlátlan ételfogyasztás vacsoraidőben 18:00-22:00:
2990,-Ft/fő
6-12 éves kor között: 1495,-Ft/fő
6 év alatti gyemekeknek ingyenes

Svédasztalos kínálatunkban több mint 30 féle étel és desszert közül választhatnak vendégeink!

Ízelítő kínálatunkból:

Előételek:
Jércepástétom libamájjal és barack kompóttal
Kacsamell gesztenyés körte salsával

Leves:
Sütőtökkrémleves burgonyagombóccal és pirított tökmaggal

Főételek:
Marhasült vörösboros gesztenye raguval
Mézeskaláccsal töltött pulykamellfilé, forralt bormártással

Desszertek:
Aszalt gyümölcsös töktorta
Császármorzsa házi baracklekvárral

Asztalfoglalás: +36 1 273 2709; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kutatók éjszakája szeptember 29. - 18 órától

 

kutato ejszakaja3

 


A Csodák Palotája 21 éves történetének jelentős állomásához érkezik 2017 szeptember 30-tól, hisz megújult játékokkal és tematikus egységekkel a III. kerületi Bécsi útra költözik, ahol 5000 m2-en, kétszinten, több, mint 250 olyan eszköz, játék várja a látogatókat, melyek a természettudományok csodálatos jelenségeit mutatják be közérhető, szórakoztató formában az érdeklődőknek.

A hivatalos megnyitó előtti éjszakán - azok, akik regisztrálnak a Csodák Palotájánál - megtekinthetik a már kész alsó és felső szintet, ahol a számos játék kipróbálása mellett a 8 tematikus egységet ( Természet Műhelye, Tudósok csarnoka, Mágneses mező, Űrállomás, Születés világa, Logikai megálló, Illúziók, Newton almáskertje) is bebarangolhatják. 

A Kutatók éjszakája alkalomra a Buda Gourmet Bistro Science ételsorral várja a Vendégeket, korlátlan ételfogyasztást biztosítva:

Korlátlan ételfogyasztású büfévacsora: 2990 Ft/fő

6 év alatti gyermekeknek: ingyenes
6 és 12 éves kor között: 1 495 Ft/fő

Kutatási programok kezdete (Előétel):

-Cézár saláta pestóban sült jérce falatokkal
-Szezámmagos tonhalsaláta aszalt paradicsommal
-Padlizsánkrém zöldfűszeres feta kockákkal
-Csirkés tésztasaláta, csemege uborkával, kefires dresszinggel
-Tengeri sügér galantin fekete kagylóval
-Wasabis burgonyasaláta
-Szűzpecsenye tormakrémmel
-Zöldsaláta variációk

Az élet folyékony oldala (Leves):

-Húsleves gazdagon
-Nyírségi gombócleves
-Narancsos sütőtökkrémleves, pirított sonka csíkokkal

Táplálék felsőfokon (Főétel):

-Hagymás zöldfűszeres tejfölben sült csirkecomb
-Lazac tallér tenger gyümölcsei raguval
-Jércefalatok aszalt paradicsommal krémes kecskesajt mártással
-Borjúpaprikás pirított szalonnás dödöllével és tejföllel
-Provence karaj szeletek, almamártással
-Illatos jázminrizs
-Ropogós rozmaringos burgonya falatok


Hő és vas (Grill):

-Mini burger BBQ pulled pork
-Római köménnyel sült pulyka kebab, mentás-chilis joghurttal
-Grillen sült harcsa, aioli szósszal
-Provence csirkemell
-Grill sajtok
-Ázsiai sült rizs

Érzékszervek kényeztetése (Desszert):

-Vaníliás kalácspuding
-Csokis gesztenyés szelet
-Cappuccino torta mandula habbal
-Körtés crumble, fahéjas mascarponéval
-Somlói habos galuska

Étterem Hét 2017 október 9-15.

etteremhet okt

Kedves Vendégünk!

Éttermünk is részt vesz az október 9-15. közötti Országos Étterem Héten. Különleges, 3 fogásos menüajánlatokkal várjuk Vendégeinket fix 3300 Ft-os áron.

Asztalfoglalás kizárólag online, ITT küldhető el:


Az Étterem Hét ideje alatt svédasztalos vacsora kínálat helyett 3 fogásos menüajánlattal várjuk Vendégeinket.
Ebédidőben a svédasztalos fogyasztás változatlan!

Vendégeink a felsorolt fogásokból itt a helyszínen, kedvük és ízlésük szerint állíthatják össze a számukra legkedvesebb
3 fogásos vacsora összeállítást:

Ház borajánlata 3.300 Ft, amely az ételfogyasztás díján felül értendő. A borsor 3 pohár bort tartalmaz (1,5dl-1,5dl-1dl)

Választható előételek/leves:

- Füstölt pisztráng tatár krémsajtos hajdina tortán, balzsamos cékla salátával (Gluténmentes)
Ház borajánlata: Badacsonyi BSZ. Kéknyelű, 2015 (zamatos badacsonyi különlegesség kifejezetten halakhoz ajánlva)

- Quinoa saláta, vaníliás fekete gyökérrel és patisszon habbal (V, Gluténmentes)
Ház borajánlata: Nyakas Irsai Olivér 2016 (a Hölgyek kedvence Balatonboglárról)

- Duroc sertés rillette ropogósan, marinált sült zöldségekkel, kenyér chips-szel (Laktózmentes)
Ház borajánlata: Juhász Testvérek Rosé 2016 (gyümölcsös ízek kedvelőinek ajánljuk)

- Ajo Blanco (Andalúz mandulás fokhagymaleves) bazsalikom olajjal (Glutén- és Laktózmentes)
Ház borajánlata: Gál Tibor Egri Csillag 2015 (8 szőlőfajta párosításának eredménye Eger dűlőiről)

- Magyaros nyúlragu leves, nyúlmáj gombóccal (Gluténmentes)
Ház borajánlata: Garamvári Chardonnay 2016 (a trópusi gyümölcsök ízeit a tölgyfa hordós érlelés egészíti ki)

Választható főételek:

- Kókuszos jércemell filé kesudió morzsában, fenyőmagos sushi rizzsel, gyömbéres karotta pürével (Gluténmentes)
Ház borajánlata: Frittmann Cserszegi Fűszeres 2016 (Kunság lankáiról friss és gyümölcsös)

- Kacsamell zsálya olajban sous-vidálva, színes burgonya textúrákkal és grillen sült kacsa szívvel (Gluténmentes)
Ház borajánlata: HeimannMerlot 2015 (szekszárdi testes vörösünk)

- Vajas báránylapocka, korianderes cous-cous és pak choi
Ház borajánlata: Bodri Kadarka 2013 (magyaros karakterű, ’kérek még’ típusú)

- Serrano sonkába tekert vajhal, gratenírozott szarvasgombás karfiollal, grapefruitos tengerifű salátával (Gluténmentes)
Ház borajánlata: Heimann Fuxli 2016 (szekszárdi siller bor)

- Krémes avokádó, garganellivel, sült paradicsommal és pecorino sajttal (V)
Ház borajánlata: Kiss Gábor Rosé 2016 (kedvenc rosénk Villányból)

Választható desszertek:

- Fehér mákos gőzgombóc amaréna meggyel és kardamomos vajjal, makadám dióval
Ház borajánlata: Tokaji Late Harvest 2015 (furmint és sárgamuskotály a ’Medve-dűlőről’)

- Almás pite kehelyben
Ház borajánlata: Disznókő Tokaji Furmint 2015 (fesztelen, lendületes eleganciájú desszertbor)

- Puffasztott köles & avokádó & fekete csokoládé (Paleo)
Ház borajánlata: Disznókő 5 puttonyos aszú 2009 (Tokaj Királynője…)